Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Takaisin etusivulleWerner Musiol MZ DDR

 Werner Musiol
09.06.1930 - 15.10.1982 
Yksi lahjakkaimmista MZ tallin ajajista viisi ja kuusikymmentäluvuilla oli Werner Musiol.
 On vaikeaa MZ tallin ajajia verrata toisiinsa tai muiden kansainvälisten tallien ajajiin koska poliittiset ja taloudelliset eroavaisuudet jarruttivat.
 
Werner Musiolin kilpaura moottoripyörällä alkoi 1949, hän otti osaa alusta alkaen lisenssiluokassa, tähän aikaan oli osanottajana kilpaluokissa Walter Kaaden 125cc luokassa. Hän oli se henkilö joka kehitti Zschopaussa kaksitahtiset maailman huipulle.
 
Werner Musiol nousi 1956 A-luokkaan jolloin voidaan hänen varsinainen läpimurtonsa alkaneen.Walter Kaaden huomasi nopeasti Werner Musiolin kyvyt A-luokan ajajana.
Kun perustettiin Zchopauhun kilpatalli hän katsasti nuoria kuljettajia talliin jotka ymmärsivät kaksitahtisen moottorin. Mukaan kutsuttiin myös Werner Musiol.
 
Häntä kiinnosti tehtaan materiaali jota se sai käyttöön ajajille, DDR loisti silloin näillä materiaaleilla. Werner Musiolin kokemus oli tärkeä asia teamille matkalla kohti maailman huippua.
 Niin MZ-Team suoritti ”valtauksen”MM osakilpailussa Nurburgringillä 1958, sijoittuivat 3,4,5,6,ja7, (Degner, Fügner, Brehme, Musiol ja Zimpel).MZ:n läpilyönti maailman kärkeen oli vihdoinkin onnistunut ja Werner Musiolille tämä oli ensimmäinen MM-piste.
 
Seuraavana vuonna 1959 Sachsenringillä Werner Musiol voitti johtaen alusta loppuun hänelle hävisi silloinen maailmanhuippu Ernst Degner.Tämä oli yksi hänen suurimmista saavutuksistaan (kuva),
 
Kuvassa 2. näemme MZ-Teamin 1961 Werner Musiol, Alan Shepherd, Horst Fügner (Team päälikkö) ja Ernst Degner.
 
MZ tallin ongelmana oli niinä aikoina krooninen puute ja vaikeudet matkustaa kapitalistisiin valtioihin. Suorituskyky Zschopaulaisella kaksitahtikilpapyörällä oli näkyvästi osoitettu kun GP sarjan kakkonen ja osakilpailunkin vuonna 1958 voitti Horst Flugner, mukana silloin oli luonnollisesti kaikki maailman tämän luokan 125cc huiput.
 
Jos MZ:llä olisi ollut mahdollisuus tarjota omille ajajille enemmän työtarjouksia, olisi ollut mielenkiintoista mitata muiden länsimaalaisten huippuajajien taidot, kehittyviä DDR ajajia olisi ollut tulossa enemmän, niin kuin esimerkiksi lahjakas Wener Musiol, ehdoton kaksitahtispesialisti.
 
Kuvassa 3. Werner Musiol kilpailussa 1962 luokassa 125cc kolmas sija oli hänen loistava saavutus maailmantähtien Redman ja Hailwood jälkeen.
 
 Ikimuistettava saavutus oli myös kolmas sija Ruotsissa GP kisassa 1959. Silloin hän oli lähellä päihittää Italian tähtiajajat Ubbiali ja Provininin. Muistettava on samaan hengenvetoon että hän voitti neljänneksi tulleen Mike Heilwoodin, ja viidenneksi Ducateilla ajaneen Ken Kavanaghin, tämä kertoo hyvänä esimerkkinä kansainvälisten kilpailujen tärkeydestä, mihin MZ ajajat eivät aina päässeet.
 
Werner Musiol 1963
 Werner Musiol kuoli pitkäaikaisen sairauden jälkeen 15.10.1982, moottoriurheilumaailma ei unohda häntä. Hänen poikansa Peter jatkaa isänsä Werner Musiolin perustamaa MZ moottoripyöräkorjaamoa Saksassa.

Ääni sivulla on MZ 250 -64


"On niin hapokasta niin hapokasta ei pysty"

1932
©2019 Werner Musiol MZ DDR // riutat - suntuubi.com